Unknown-2.png

Bouwkundige Keuring vanaf € 295,00

Wilt u uw woning verkopen of juist een nieuwe woning kopen dan is een bouwtechnische keuring altijd aan te raden? Laat de woning eerst grondig inspecteren door WX vastgoed expertise BV Wij geven u door middel van een bouwkundige keuring een goed beeld van de onderhoudssituatie en bouwkundige staat van de woning.

Als onafhankelijk bedrijf heeft Keuringsdienst voor Wonen ervaren ingenieurs, bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen u helpen om de staat van uw woning tot in detail in kaart te brengen. U kunt bij ons terecht voor diverse diensten op bouwkundig gebied voor heldere en eerlijke prijzen zonder verrassingen achteraf. Na uitvoering van onze keuring krijgt u een duidelijk en overzichtelijk rapport van ons. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Erkend door o.a. NHG

Onze bouwkundige rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfon

images-6.jpegds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellin

gen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hier betaalt u niets extra’s voor!

Waarom een bouwkundige keuring?

Wanneer u een woning koopt of verkoopt, heeft u een bouwkundige keuring nodig om de bouwtechnische staat vast te stellen. U wilt ten slotte weten wat voor kosten u in de toekomst kunt verwachten.

Ons bouwkundig rapport geeft u meer zekerheid over de kosten van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen. Bovendien weet u dankzij onze bouwkundige keuring precies hoe het gesteld is met de staat van de woning. U krijgt een duidelijk inzicht in de onderdelen die al dan niet aan vervanging toe zijn.

Wat is een bouwkundige keuring?

De naam zegt het al: tijdens de bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald in welke conditie deze verkeren en vastgelegd in het rapport.

Na de bouwkundige keuring ontvangt u het bouwkundig rapport met de bevindingen; inclusief foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende 5 jaar. Het rapport krijgt u binnen 2 werkdagen na de inspectie per mail toegestuurd.

De voordelen van een bouwkundige keuring

 • De resultaten kunt u gebruiken om te onderhandelen over de vraagprijs
  Als u precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet u tot in detail waar nog verbeteringen nodig zijn die de prijs van het pand wellicht naar beneden kunnen krijgen. U heeft de mening van een expert in handen, een investering die zichzelf makkelijk terugverdient.
 • De uitkomst van de bouwkundige keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract
  Als de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen heeft, of hier eenvoudigweg niets van wist, kunt u het voorlopig koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet u exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.
 • De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG
  Doordat onze bouwkundige rapportages erkend worden door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), kiest u voor extra zekerheid.
 • Overzichtelijk in kaart wat de gebreken zijn van de woning
  Of u het nu gebruikt als een handleiding voor uw toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen van uw gelijk, een bouwkundige keuring biedt u de harde feiten op een rij. Elk gebrek dat in de woning gevonden wordt, komt in het eindrapport te staan.

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Tijdens de bouwkundige keuring inspecteren wij de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk) visueel voor u: kruipruimte, draagconstructie en vloeren, buitengevels, kozijnen, ramen en deuren, dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dakdoorvoeren, interieurafwerking (plafonds, wanden en vloeren), keuken, badkamer en/of toilet, technische installatie, elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser.

De bouwtechnische keuring in 3 stappen:

 1. De inspecteur komt op het afgesproken moment naar het pand dat u gekeurd wilt hebben.
 2. Door eerst een aantal vragen te stellen, haalt de inspecteur meer informatie boven tafel over het pand. Daarna volgt de inspectie van de woning, die gemiddeld een uur in beslag neemt.
 3. Na de inspectie op locatie werken wij het rapport op kantoor verder uit. U krijgt vervolgens het rapport digitaal toegestuurd, compleet met foto´s en duidelijke teksten.

Meer zekerheid met een bouwtechnische keuring

Wilt u meer zekerheid en een extra goede bouwtechnische keuring uitgevoerd hebben? Dat kan. Selecteer dan een van de onderstaande opties die wij u kunnen bieden:

Extra optie 1: Thermografie / Warmtebeeldcamera

Heeft u vloerverwarming en wilt u weten of deze nog goed functioneert? Ziet u vochtplekken en wilt u weten of het een lekkage is? Dan brengen wij door middel van thermografie de situatie in kaart voor u. Met behulp van een warmtebeeldcamera meten we heel precies wat de temperaturen zijn. U krijgt van ons een thermogram: een visuele weergave van de temperaturen op de desbetreffende plaatsen.

Extra optie 2: NEN 2580 inmeten

De cijfers van de makelaar zijn niet altijd helemaal actueel. Wilt u zeker weten hoeveel vierkante meters u koopt? Dan kunnen wij het pand compleet voor u inmeten volgens NVM- en NEN 2580-richtlijnen. Dat biedt u de zekerheid waar u naar zoekt.

Extra optie 3: Specialistisch onderzoek

Wilt u een onderzoek dat verder gaat dan alleen een visuele controle, bijvoorbeeld omdat u wilt weten wat de staat is van uw fundering of vraagt u zich af of de woning op de juiste manier geïsoleerd is? Dan geeft een specialistisch onderzoek antwoord op uw vragen.

Extra optie 4: Bouwkundige keuring en taxatie

Laat de woning meteen taxeren als er toch een bouwtechnische keuring plaatsvindt. Zo weet u ook direct wat het pand waard is op dit moment.

Deze extra opties kunt u aangeven. Als u interesse heeft in één van deze aanvullende diensten, dan selecteert u ze heel eenvoudig gedurende het bestelproces. Wij plannen vervolgens een expert in en zorgen dat u precies krijgt waar u om gevraagd heeft.

Kosten bouwkundige keuring

Wij begrijpen dat u graag vooraf duidelijk wilt weten wat de kosten zijn van een bouwkundige keuring. Zo kunt u immers goed voor uzelf afwegen of het de moeite en het geld waard is. Om die reden zijn wij altijd transparant over de kosten die u maakt voor de keuring.

Voor een standaard bouwkundige keuring betaalt u bij WX Vastgoed Expertise € op aanvraag. Dit bedrag is inclusief btw.

Daarnaast bieden we ook een aantal extra diensten aan. De kosten voor deze aanvullende diensten vindt u hieronder:

 • Inmeten volgens NEN2580: € 95,00
 • Bouwkundig rapport in het Engels: € op aanvraag
 • Opsturen van het rapport per post: € 25,00
 • Taxatie volgens NWWI: op aanvraag
 • Hoogte-inspectie door middel van een hoogtefoto: op aanvraag

 

Onze prijzen

Onderdeel Toelichting Tarief Bestellen
Bouwkundige keuring standaard € 295,00

images-1 kopie.jpegimages-4 kopie.jpegimages-5 kopie.jpeg