Het inmeten volgens de NEN 2580 norm kunt u voordelig en professioneel laten uitvoeren door Keuringsdienst voor Wonen. Uw woning inmeten gebeurt volgens de gestelde regels en richtlijnen. Door de NEN 2580 meting uit te laten voeren kunt u de potentiële kopers of u zelf als vermoedelijke koper verzekeren om de nauwkeurige gebruiksoppervlaktes van de woning. Ook kunt u de plattegronden en/of meetcertificaat gebruiken ter indicatie voor bijvoorbeeld een toekomstige verbouwing. Bouwkundig adviesbureau WX vastgoed expertise neemt u deze tijdrovende klus graag uit handen.

Werkzaamheden

Het inmeten volgens de NEN 2580 gebeurd op locatie en wordt uitgevoerd door één van onze meetspecialisten. Om te beginnen wordt er een plattegrond getekend van het object, vervolgens wordt het object ingemeten en worden deze gegevens in de plattegrond genoteerd. Op kantoor worden er interactieve plattegronden opgemaakt en een meetcertificaat conform de NEN 2580.

Waarom inmeten volgens de NEN 2580 normering?

Met een NEN 2580 meting wordt uw woning uiterst accuraat ingemeten. Hierdoor weet u zeker hoeveel meters u nu daadwerkelijk gaat kopen of al in handen heeft. In het verleden ontstond er nog al eens verwarringover bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, schuine wanden op zolder of de ruimte onder de trap. Wat werd nu wel of wat werd niet meegenomen in de berekening? Dankzij NEN 2580 weet u waar u aan toe bent. Het biedt u een stukje zekerheid en transparantie waardoor de beslissing voor een bezichtiging makkelijker te maken is. Of als u op het punt staat om uw huis te verkopen, heeft u altijd de juiste informatie in handen om potentiele kopers te overtuigen.

Meters verdelen in categorieën

De vierkante meters worden verdeeld in een aantal categorieën, hierdoor wordt er onderscheid gemaakt in bepaalde ruimtes. De categorieën zijn;

• Gebruiksoppervlakte wonen;
• Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte;
• Gebruiksoppervlakte gebouw gebonden buitenruimte;
• Gebruiksoppervlakte externe bergruimte;
• Buitenruimte;
• Bruto inhoud;

Conform NEN 2580 Inmeten van een woning

Bij het inmeten van een object kan verwarring ontstaan over bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, ruimten onder de trap en onder schuine daken. Daarnaast bestonden tot voor kort verschillende manieren van inmeten. Dit alles leidde tot onvolledigheid en onduidelijkheid omtrent totale inhoud en vloeroppervlakte van een ruimte. De NEN 2580 norm schept hier duidelijkheid over. Sinds 1 september 2010 zijn LVM, VBO en NVM makelaars verplicht om gebruiksoppervlakte (GBO) volgens NEN 2580 in te meten.

Specialisme van WX

Het inmeten volgens de geldende norm geeft uw kopers zekerheid en transparantie. Dit helpt hen bij het al dan niet maken van de beslissing tot bezichtigen.
Keuringsdienst voor Wonen is een bouwkundig bureau dat uw vastgoedobjecten kan inmeten conform de NEN 2580 (meetinstructies, Waarderingskamer). Wij meten bestaande bouw, nieuwbouw en BOG objecten in, zodat er daarna interactieve plattegronden en een GBO (Gebruiksoppervlakte) berekening gemaakt kan worden.

Resultaat

U ontvangt interactieve plattegronden van het object met daarin de meters. Daarnaast word het meetcertificaat ook toegevoegd en ontvangt u een korte instructie conform de NEN 2580.